LİTYUM DERNEĞİ
YALNIZ DEĞİLSİNİZ

BİPOLAR BOZUKLUK

Türkçe’de “iki uçlu mizaç bozukluğu” veya “iki uçlu duygu durumu bozukluğu” terimleriyle karşılanan bu rahatsızlık, daha çok “manik depresif hastalık” adıyla şöhret bulmuştur. Ama hastalığın günümüzde bilim çevrelerinde kullanılan ismi “bipolar bozukluktur".

Bipolar Bozukluk bireyin duygudurumu, enerjisi ve işlevselliğinde alışık olmadık dalgalanmalara ( iniş - çıkış ) neden olan bir beyin hastalığıdır.

“Bipolar” kelimesi “iki uçlu” anlamına gelmektedir. Hastalığın bir ucu mani, diğer ucu depresyondur. Ama bipolar bozukluk teşhisi koyabilmek için hastanın bir depresyon dönemi geçirmiş olması şart değildir. Kişi hayatı boyunca bir tek mani veya hipomani dönemi geçirmişse bile, bipolar bozukluk teşhisi konur. Affektif bozukluklar gurubuna dahildir.

Çağdaş toplumların en önemli özelliği bireylerin birbirlerine destek olması, iletişim kurabilmeleri, üretken olmaları ve bilgi alışverişinde bulunabilmeleridir.
Biz de; bipolar bozukluğu olan kişiler, onların yakınlar ve psikiyatrist, psikolog, hemşire ve sosyal yardım hizmet uzmanları böyle bir amaçla yola çıktık. İletişim,bilgilenme,bilgi üretme ve destek sistemlerimizi geliştirmek amacı ile bir dernek kurduk. Dernek ismi olarak tarihsel önemi olan ve günümüzde de tedavi değerini koruyan ' LİTYUM 'u seçtik. LİTYUM DERNEĞİ 1997 yılında İzmir'de kurulmuştur.

Lityum derneğinin internet sitesine aşağıdaki alan adlarının birisiyle erişebilirsiniz.

DÜNYA BİPOLAR GÜNÜ NEDENİYLE YÖNETİM KURULUMUZUN
2014 YILINDA YAYINLADIĞI BASIN BİLDİRİMİZİ ,2015 VE 2016  YILLARI ETKİNLİKLERİMİZİ  YAN SAYFALARDA  BULABİLİRSİNİZ.

DÜNYA BİPOLARLAR GÜNÜNÜN  ÜÇÜNCÜSÜ  30 MART 2016 TARİHİNDE  İZMİRDEKİ ETKİNLİKLERLE KUTLANMIŞTIR.

Derneğimiz, yapacağı etkinliklerde sizlerin görüş ve önerilerini duymaktan güç kazanacaktır. Lityum Derneği ile ilgili herhangi bir katılımınızdan büyük mutluluk duyacağız. Eğer bir sıkıntı yaşıyorsanız, herhangi bir sorunuz varsa ya da bir öneride bulunmak isterseniz, iletişişim sayfasındaki  iletişim formumuzu doldurarak bize iletebilirsiniz.

Derneğimize bağışta bulunmak isterseniz :

adresine E-posta göndermenizi rica ederiz. İlginize teşekkür ederiz.

Sitemizdeki bilgiler tavsiye niteliğindedir. Tedavi amaçlı değildir. Rahatsızlandığınızda tedavi için bir psikiyatri doktoruna başvurmalısınız. Derneğimiz doktor ve ilaç tavsiyesinde bulunmaz.

DÜNYA RUH SAĞLIĞI HAFTASI  4 EKİMLE BAŞLAYAN HAFTADA YAŞANIR VE    10 EKİM ; DÜNYA ÖZKIYIMI  ÖNLEME GÜNÜ OLARAK KUTLANIR.

KAFANIZDA ÖZKIYIM DÜŞÜNCELERİ OLUŞTUĞUNDA
YARDIM ALMAK İÇİN : ÖNCE 182 NOLU TELEFONU SONRA
EN YAKININIZA HABER VERİNİZ.

DÜNYA BİPOLAR GÜNÜ ÜNLÜ RESSAM VINCENT VAN GOGH ' UN DOĞUM GÜNÜ OLAN 30 MART 2014 TARİHİNDE İLK KEZ  KUTLANDI ,

LİTYUM DERNEĞİ' ne üye olmak için lütfen İLETİŞİM sayfasındaki formu doldurunuz.