LİTYUM DERNEĞİ
YALNIZ DEĞİLSİNİZ

2016 YILI ETKİNLİKLERİ

30 MART 2016  DÜNYA BİPOLAR GÜNÜNÜN ÜÇÜNCÜSÜ

Dünya Bipolar Gününün üçüncüsü 30 Mart 2016 Çarşamba günü, İzmir , Alsancak   9 Eylül Üniversitesinin DESEM – Bordo salonunda yapılan etkinlikle kutlandı. Etkinlik  İzmir’de kurulmuş olan Lityum Derneği’nin önderliğinde Bipolar Bozukluk Derneği Türkiye ve Bipolar Yaşam Derneği işbirliği ile düzenlenmiştir. Etkinliğe her üç dernekten de üyeler katıldı. Katılımcılar bipolar bozukluğu olan hasta, hasta yakını ve sağlık çalışanlarından oluşmuştu. Toplantının sabahki ilk bölümünde yapılan forumu Türkiye Bipolar Derneğinin başkanı, ( www.bipolarturkiye.org  ), Manisa Celal Bayar Üniversitesi Psikiyatri ABD’dan Prof.Dr. Ömer AYDEMİR yönetti.

Forumda hasta ve hasta yakınlarının dile getirdiği bipolar bozukluğu olan kişilerin hastalığı kabullenmedeki güçlükleri, iş bulma zorlukları, çevrelerine hastalığı anlatma güçlükleri, damgalanma ve bununla baş etme yolları, ilaç kullanımında yaşanan güçlükler , kendiliğinden ilaç bırakma ve yol açtığı sorunlar, hasta yakınlarının hastalık ve getirdiği güçlüklerle başa çıkma sorunları, tanı konma sürecinde yaşanan sorunlar, doktor seçimi gibi konular tartışıldı.

Lityum Derneği ( www.lityumdernegi.org ),

Bipolar Yaşam Derneği (www.bipolaryasam.org)  gibi sivil toplum örgütlenmelerinin önemi, bu örgütlerde yapılacak toplantılarla üyelerin bilinçlenmesine ilişkin görüşler dile getirildi. Toplantıya katılan Psikiyatri doktorlarının yaptığı konuşmalar ve bilimsel açıklamalarla toplantıya katılanlar bipolar bozuklukla yaşama ve örgütlenme ile ilgili konularda bilgi aldılar. Hastalıkla ilgili, toplumda haberdarlığın artırılmasına yönelik çalışmaların damgalanmayla baş etmedeki ve hasta ve ailelerinin yaşam kalitesini yükseltmedeki önemi vurgulandı.

Çoğunluğu Lityum Derneğinin üyelerinden oluşan katılımcılar; derneğimizin yer ve telefon yokluğunu, bu tür toplantıların yararlı olduğunu ve periyodik olarak yapılması isteklerini dile getirdiler. Dernek yöneticileri, tek sahip oldukları yerin internet sitesi olduğunu, üye kayıtlarının internet sitesi üzerinden yapılabildiğini  ve önümüzdeki aylar için belediyelerden toplantı yeri için arayışta olacaklarını bildirdiler.

Forum öğle yemeği için verilen aradan sonra 14:30 a kadar devam etti. Etkinliğin bundan sonraki bölümünde,  yazarlığını annesinin yaptığı oyuncu Ece ERTAN ın sunduğu FIRTINA KUŞLARI adlı tek perdelik tiyatro gösterisinde bipolar bozuklukla yaşayan üç sanatçının öykülerini birleştiren bir senaryo üzerinden hastalığın kişinin duygusal dünyasına ve yaşamına getirdiği yük, güçlükler işlendi. Toplantıya gelecek yılların 30 Mart larında buluşmak üzere son verildi.

Gün, hasta ve hasta yakınlarının örgütlenmeye duydukları gereksinim ve yapılabileceklere ilişkin motivasyonu artırması açısından esin kaynağı oluşturacak bir kutlamaydı.

LİTYUM DERNEĞİ' ne üye olmak için lütfen İLETİŞİM sayfasındaki formu doldurunuz. Bu web sitesi ücretsiz olarak Bedava-Sitem.com ile oluşturulmuştur. Siz de kendi web sitenizi kurmak ister misiniz?
Ücretsiz kaydol