LİTYUM DERNEĞİ
YALNIZ DEĞİLSİNİZ

BİPOLAR BOZUKLUK

Türkçe’de “iki uçlu mizaç bozukluğu” veya “iki uçlu duygu durumu bozukluğu” terimleriyle karşılanan bu rahatsızlık, daha çok “manik depresif hastalık” adıyla şöhret bulmuştur. Ama hastalığın günümüzde bilim çevrelerinde kullanılan ismi “bipolar bozukluktur".

Bipolar Bozukluk bireyin duygudurumu, enerjisi ve işlevselliğinde alışık olmadık dalgalanmalara ( iniş - çıkış ) neden olan bir beyin hastalığıdır.

“Bipolar” kelimesi “iki uçlu” anlamına gelmektedir. Hastalığın bir ucu mani, diğer ucu depresyondur. Ama bipolar bozukluk teşhisi koyabilmek için hastanın bir depresyon dönemi geçirmiş olması şart değildir. Kişi hayatı boyunca bir tek mani veya hipomani dönemi geçirmişse bile, bipolar bozukluk teşhisi konur. Affektif bozukluklar gurubuna dahildir.

Çağdaş toplumların en önemli özelliği bireylerin birbirlerine destek olması, iletişim kurabilmeleri, üretken olmaları ve bilgi alışverişinde bulunabilmeleridir.
Biz de; bipolar bozukluğu olan kişiler, onların yakınlar ve psikiyatrist, psikolog, hemşire ve sosyal yardım hizmet uzmanları böyle bir amaçla yola çıktık. İletişim,bilgilenme,bilgi üretme ve destek sistemlerimizi geliştirmek amacı ile bir dernek kurduk. Dernek ismi olarak tarihsel önemi olan ve günümüzde de tedavi değerini koruyan ' LİTYUM 'u seçtik. LİTYUM DERNEĞİ 1997 yılında İzmir'de kurulmuştur.

Lityum derneğinin internet sitesine aşağıdaki alan adlarının birisiyle erişebilirsiniz.

DUYURU

ARAŞTIRMA TEŞVİK ÖDÜLÜ ;

Lityum Derneği Yönetim Kurulu, Türkiye de
bipolar bozukluk alanında önemli çalışmalara
öncülük eden, bu alanda çalışan çok sayıda
hekim ve araştırmacı yetiştirmiş,
aynı zamanda Lityum Derneği'nin
 kurucularından biri olan
Prof. Dr. Zeliha TUNCA adına araştırma
teşvik ödülü vermeye karar vermiştir.

Başvuran araştırma projelerinden
ilk üç dereceye giren projelere
aşağıdaki ödüller verilecektir :

1. Proje ekibinden bir kişi
( İlk isim yada yürütücü araştırmacı ) için
15-16 Eylül 2018 tarihinde,
    Dokuz Eylül Üniversitesi Seferihisar
Öğrenci Eğitim ve Dinlenme tesisleri'nde
gerçekleştirilecek olan
    Bipolar Bozukluk Araştırmacı Klinisyen
Eğitim Toplantısı ' na ücretsiz katılım
( yol+ konaklama dahil.)
2. Lityum Derneği ve Bipolar Bozukluk
Derneği     ödül sertifikası.
3. Birinci seçilen projeye 5000 TL
  Proje teşvik ödülü verilecektir.

Başvuru için :
 goo.gl/forms/MAh7sOtXa1iLrWX82
formunun 15 Ağustos 2018 tarihine dek
                        iletilmesi gerekmektedir.

Bipolar Bozukluk alanında çalışanları
Lityum Derneği
Zeliha Tunca Araştırma Teşvik Ödülü
' ne
Başvurmaya davet ediyoruz.

Ek bilgi ve sorularınız için  ;
 denizceylandr@gmail.com   adresinden bize ulaşabilirsiniz.

Saygılarımla ;

Lityum Derneği Y.K Başkanı

Dr. Öğretim Üyesi Deniz CEYLAN.

ARAŞTIRMA PROJESİ TEŞVİK ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

Lityum Derneği Prof. Dr. Zeliha Tunca Araştırma Projesi Teşvik Ödülleri sahiplerini buldu.
Lityum Derneği bipolar bozukluk alanında yeni araştırmaları teşvik etmeye devam ediyor. Lityum Derneği Prof. Dr. Zeliha Tunca Araştırma Projesi Teşvik Ödülleri 16 Eylül 2018 tarihinde Dokuz Eylül Ürkmez Dinlenme Tesisleri’nde gerçekleşen Bipolar Bozukluklar Araştırmacı ve Klinisyen Eğitim Toplantısı’nda sahiplerini buldu. Dereceye giren araştırma projelerinin sahipleri olan genç araştırmacılar ödüllerini Prof. Dr. Zeliha Tunca’nın elinden aldı.
Dereceye giren araştırma projeleri şunlar:
Birincilik ödülü: Ayşegül Ildız, «Bipolar bozuklukta bilişsel işlevlerin cinsiyet, steroid hormonlar ve adet döngüsü ile ilişkisi»
İkincilik ödülü: Burcu Verim, «Bipolar bozukluk tanılı ötimik bireyler ve birinci derece akrabalarında nörobiliş, sosyal biliş ve yapısal beyin görüntüleme»
Üçüncülük ödülü: Orkun Aydın, «Şizofreni ve bipolar bozukluk hastalarının plazma zonulin seviyelerinin sağlıklı kontroller ile karşılaştırılması»
Ödüllerle ilgili açıklama yapan Lityum Derneği Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Deniz Ceylan şunları söyledi:
“Lityum Derneği, kuruluşundan beri, bipolar bozukluk tanı ve tedavisindeki gelişmeleri ve bipolar bozukluk alanında yenilikler yapacak araştırmacıları destekleme görevini başarıyla yerine getirmiştir.

Biz bu yıl bu desteği bir ödül olarak sunmayı istedik. Ödüllerin mali katkıları çok küçük olsa da, araştırmacıların motivasyonu açısından önemli olduklarını düşündük.
Hiç kuşkusuz, bu ödüllerin en önemli manevi değeri bipolar bozukluk alanında onlarca klinisyenin ve araştırmacının yetişmesini sağlayan Prof. Dr. Zeliha Tunca adına verilmelerinden geliyor. Bu ödüllere ismini verme isteğimizi geri çevirmeyen Prof. Dr. Zeliha Tunca’ya, kısıtlı mali olanaklarına rağmen ödülleri vermeye gönüllü olmuş Lityum Derneği Yönetim Kurulu üyelerine, ödülün duyurulmasını ve ödül töreninin gerçekleşmesini sağlayan Bipolar Bozukluklar Derneği’ne çok teşekkür ediyorum.
Ödül kazanan arkadaşlarımı kutluyor ve bu alanda yapacaklarıyla bipolar bozukluğu olan bireylere katkıda bulunmalarını diliyorum”

DÜNYA BİPOLAR GÜNÜ NEDENİYLE YÖNETİM KURULUMUZUN
2014 YILINDA YAYINLADIĞI BASIN BİLDİRİMİZİ ,2015 VE 2016  YILLARI ETKİNLİKLERİMİZİ  YAN SAYFALARDA  BULABİLİRSİNİZ.

DÜNYA BİPOLARLAR GÜNÜNÜN  ÜÇÜNCÜSÜ  30 MART 2016 TARİHİNDE  İZMİRDEKİ ETKİNLİKLERLE KUTLANMIŞTIR.

Derneğimiz, yapacağı etkinliklerde sizlerin görüş ve önerilerini duymaktan güç kazanacaktır. Lityum Derneği ile ilgili herhangi bir katılımınızdan büyük mutluluk duyacağız. Eğer bir sıkıntı yaşıyorsanız, herhangi bir sorunuz varsa ya da bir öneride bulunmak isterseniz, iletişişim sayfasındaki  iletişim formumuzu doldurarak bize iletebilirsiniz.

Derneğimize bağışta bulunmak isterseniz : İletişim formunu doldurmanızı veya

adresine E-posta göndermenizi rica ederiz. İlginize teşekkür ederiz.

Sitemizdeki bilgiler tavsiye niteliğindedir. Tedavi amaçlı değildir. Rahatsızlandığınızda tedavi için bir psikiyatri doktoruna başvurmalısınız. Derneğimiz doktor ve ilaç tavsiyesinde bulunmaz.

DÜNYA RUH SAĞLIĞI HAFTASI  4 EKİMLE BAŞLAYAN HAFTADA YAŞANIR VE    10 EKİM ; DÜNYA ÖZKIYIMI  ÖNLEME GÜNÜ OLARAK KUTLANIR.

KAFANIZDA ÖZKIYIM DÜŞÜNCELERİ OLUŞTUĞUNDA
YARDIM ALMAK İÇİN : ÖNCE 182 NOLU TELEFONU SONRA
EN YAKININIZA HABER VERİNİZ.

DÜNYA BİPOLAR GÜNÜ ÜNLÜ RESSAM
 VINCENT VAN GOGH ' UN DOĞUM GÜNÜ OLAN
 30 MART 2014 TARİHİNDE İLK KEZ  KUTLANDI ,

LİTYUM DERNEĞİ' ne üye olmak için lütfen İLETİŞİM sayfasındaki formu doldurunuz.